Takaisin uutisiin

07.09.2021

Koronatoimenpiteet Kempeleen kunnassa (päivitetty 7.9.)

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tarkastelemaan alueen koronatilannekuvaa tiistaina 7. syyskuuta. Ryhmä ei linjannut muutoksia alueella voimassa oleviin suosituksiin, vaan totesi, että tilanne on säilynyt kuluvalle viikolle tultaessa tasaisena. Koronatartuntojen määrät ovat kääntyneet edellisviikkoon verrattuna jopa hienoiseen laskuun ja tartuntojen jäljitys toimii alueella hyvin. Tartuntoja todetaan nyt pääasiassa perhepiirissä sekä jonkin verran kouluissa ja työpaikoilla. Sairaalahoitoa vaatineiden potilaiden määrä on edelleen matalalla tasolla. Kempeleessä on todettu epidemian aikana toistaiseksi yht. 284 varmennettua koronavirustartuntaa. Viime viikkojen tartuntaryväs on kuitenkin rauhoittumassa ja uudet tartunnat ovat olleet pääasiassa jo aiemmin altistuskaranteeniin asetetuissa ja perheiden sisällä.

Keskeinen tavoite epidemian selättämiseksi niin Pohjois-Pohjanmaalla kuin muuallakin Suomessa on mahdollisimman korkea rokotekattavuus. Tällä hetkellä Pohjois-Pohjanmaan yli 12-vuotiaista 80,4 prosenttia on saanut vähintään yhden rokoteannoksen. Kaksi annosta saaneita yli 12-vuotiaista on nyt 56,2 prosenttia. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin viime viikon lopulla kunnille lähettämän ohjeistuksen mukaan ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen suositeltu väli alueella on nyt kuusi viikkoa, minkä odotetaan jonkin verran jouduttavan rokotusten etenemistä. Vaikka rokotukset etenevät ja epidemia on rauhoittumassa, on edelleen tärkeää noudattaa korona-ajan yleisiä turvallisuusohjeita, huolehtia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä käyttää maskeja suositusten mukaisesti. Tapahtumien järjestäjiä muistutetaan huolehtimaan tapahtumien terveysturvallisesta järjestämisestä.

Maskisuositus (koskee yli 12-vuotiaita)

 • Joukkoliikenteessä
 • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
 • Suomeen saapuvat matkustajat, kun he siirtyvät maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
 • Peruskoulussa 6. luokasta lähtien sekä toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa
 • Työyhteisöissä sisätiloissa, jos samassa tilassa työskentelee tai oleskelee useampia henkilöitä
 • Harrastus- ja vapaaehtoistoiminnan käyttämissä sisätiloissa, jos samassa tilassa on useampia henkilöitä
 • Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa

 

Tapahtumat

 • Tapahtumajärjestäjiä suositellaan kiinnittämään erityistä huomioita siihen, että osallistujilla on mahdollisuus riittävien turvavälien toteutumiseen. Suositellaan noudatettavaksi hygienia- ja turvallisuusohjetta.

 

Ryhmäharrastustoiminta

 • Toimii normaalisti.

 

Julkiset tilat

 • Avoinna normaalisti.

 

Yleisö- ja yksityistilaisuudet

 • Mahdollisuus järjestää normaalisti. Järjestäjän huolehdittava käsienpesun mahdollistamisesta, tartuntojen leviämistä estävistä toimintaohjeista sekä tilojen tehostetusta siivoamisesta.

 

Ikääntyneet ja riskiryhmät

 • Julkiset ja yksityiset palveluntuottajat noudattavat toiminnassaan tehostettuja suojaustoimenpiteitä, joilla varmistetaan korkean sairastumisriskin ryhmien suojaaminen koronavirustartunnalta, toimenpiteissä noudatetaan THL ohjeistuksia
 • Suositellaan harkitsemaan tarkoin vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmien luokse. Vieraillessa suositellaan käytettäväksi maskia ja hyvää käsihygieniaa.

 

Varhaiskasvatus ja perusopetus

 • Toimii pääosin normaalisti maskikäytännöt ja koronasuositukset huomioiden. Poikkeavista järjestelyistä tiedotetaan suoraan lapsille/nuorille/huoltajille.

 

Lukio, ammattikoulu, opisto, korkeakoulut, yliopisto

 • Toimivat pääosin normaalisti maskikäytännöt ja koronasuositukset huomioiden. Poikkeavista järjestelyistä tiedotetaan suoraan opiskelijoille/huoltajille.
 • Kempeleen lukion abiturientit ovat etäopetuksessa to 2.9. - to 23.9 (syksyn yo-kirjoitukset).

 

Etätyösuositus

 • Työntekijät työskentelevät kunnan normaalin etätyöohjeistuksen mukaisesti maskikäytännöt ja koronasuositukset huomioiden. Etätöistä (3pv/vko) voi sopia normaalien voimassa olevien ohjeistusten mukaisesti esihenkilön kanssa.

 

 

Kokouskäytännöt

 • Työpaikoilla voi kokoontua koronasuositukset huomioiden, mutta hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan etäkokouskäytäntöjä.
 • Luottamushenkilötoimielimet voivat kokoontua normaalisti koronasuositukset huomioiden.

 

Ravitsemusliikkeet

 • Ravitsemusliikkeiden aukioloa, anniskeluaikaa ja asiakaspaikkamäärää rajoitetaan valtioneuvoston asetuksen mukaisesti.

 

Kempeleen kunnan eri palveluyksiköt viestivät uusista koronatoimista ja niiden vaikutuksista palvelujen järjestämiseen yksityiskohtaisemmin kuntalaisille, sidosryhmille ja muille toimijoille eri tiedotuskanavia hyödyntäen.

 

Lisätietolinkkejä:

oyskorona.fi/

www.thl.fi

https://www.kempele.fi/sosiaali-ja-terveys/tietoa-koronaepidemiaan-liittyvista-toimenpiteista.html

Jaa