Takaisin tapahtumiin

Iloa ja valoa -taidenäyttely

Tapahtuma alkaa: 04.01.2022

Tapahtumapaikka: Kempele-opisto (Honkasentie 15B, 90450 Kempele)

Iloa ja valoa -näyttely esittelee monipuolisesti Anni Näyhän ja Rita Kumpulaisen öljyväriteoksia.

Anni Näyhä ja Rita Kumpulainen haluavat innostaa muitakin kuvataiteita harrastavia kempeleläisiä tuomaan töitään esille Kempele Akatemian näyttelytiloihin. Näyhä sai innostettua Kumpulaisen kaverikseen alkaneen vuoden ensimmäiseen yhteisnäyttelyyn. Asia ei ollut Kumpulaiselle itsestään selvä juttu, koska hän ei koe olevansa taiteilija vaan harrastaa satunnaisesti maalaamista ja ITE-taiteen tekemistä.

- Nyt kun työt on ripustettu seinälle, olo on helpottunut. Olen tosi iloinen siitä, että uskalsin ottaa näyttelyaskeleen. Siksi uskallan houkutella muitakin kuvataiteen harrastajia tuomaan osaamistaan esille. Kempele Akatemian näytteytilat tarjoavat siihen erinomaisen mahdollisuuden, Kumpulainen toteaa.

- Annin kokemus on monin verroin laajempi kuin omani, joten olen tosi iloinen, että hän innosti minut mukaan. Yksin t uskin olisin tätä askelta ottanut. Saattaa hyvinkin olla, että sisälläni asuu ”pienen pieni taiteilija”, Kumpulainen sanoo.

Näyhä toivoo, että Kempele Akatemian näyttelytilat eivät joutuisi olemaan yhtään tyhjillään, vaan niissä olisi säännöllisesti esillä kempeleläisten harrastajien töitä. Näyttelyn voi koota yksin tai yhden tai kahden muun harrastajan kanssa. Näytteytila on maksuton.

Anni Näyhällä on ollut vuosien mittaan taidenäyttelyitä Kempeleen lisäksi lähikunnissa Oulua ja synnyinkaupunki Kuhmoa myöten. Hän kuuluu Taideyhdistys Ultramariniin ja Oulun Seudun kuvataiteilijoihin.

Rita Kumpulaisen töitä on ollut esillä Tyrnävällä ja Limingassa sekä perheen Lapin mökillä.

Näyttelytilan ovet ovat avoinna klo 9.00-15.00, tai sopimuksesta. Sovi käynnistä aukioloaikojen ulkopuolella: Hely Takalahti, opistosihteeri, p. 050 463 6431.

Jaa