Matkailualue Zeniitti

Avaa Zeniitin virtuaalimalli tästä

Avaa Zeniitin esite tästä

Avaa Zeniitin livekamera tästä

Avaa Zeniitin uudet nettisivut tästä

Kempele on yli 19 000 asukkaan kunta vahvan 250 000 asukkaan talousalueen ytimessä Oulun seudulla. Alueen väestön keski-ikä on yksi Euroopan nuorimmista. Kempele sijaitsee Oulun lentoaseman lähistöllä, joka on Suomen toiseksi vilkkain yli miljoonalla vuosittaisella matkustajamäärällään. Oulun seudun väestönkasvu on pohjoismaiden nopeinta. Kempeleessä on oma rautatieasema ja kunnan suhteellinen väestönkasvu on Suomen nopeinta. Kunnassa perustetaan noin 100 yritystä vuosittain.

Matkailu kasvaa koko alueella ja uusia matkailuinvestointeja on tulossa Kempeleeseen, Ouluun ja lähiseudulle. Neljän kilometrin päässä Zeniitistä sijaitseva Kauppakeskus Zeppelin ja tapahtuma- ja vapaa-ajan keskus Zemppi sekä virkistysuimala Zimmari ja Leo's Leikkimaa muodostavat matkailukeskittymän Kempeleessä Honkasen alueelle. Toinen suunta matkailulle on Vihiluoto meren äärellä lentokentän läheisyydessä, jossa rannan hyödyntäminen, jäätynyt meri ja runsas linnusto luovat mahdollisuuksia matkailulle. 

Kempeleen matkailualue Zeniitti rakentuu Oulun ja Kempeleen rajan tuntumaan nelostien läheisyyteen seuraavien vuosien aikana. Ensimmäiset toiminnot alueella ovat valmistuneet syksyllä 2021 kun Ojan Rauta Areenan viereinen urheilutalo ravintoloineen ja kuntosaleineen avattiin. Alueen asemakaava on vahvistettu alkuvuonna 2022.

Zeniitin Master Plan on valmistunut 2015 ja alueen keskiössä olevan Destian entisen louhoksen käyttö on lopetettu 2017. Maan hallinta on kesäkuussa 2019 siirtynyt Kempeleen kunnalle ja louhoksen pohjaustyöt on aloitettu 2019. Vesi alkaa nousta louhokseen kun tyhjennys lopetetaan 2023 ja louhoksen paikalle muodostuu hienosti maisemoitu, kirkasvesinen kalliojärvi. Järven seinämät muotoillaan ja reunamille rakennetaan valaistu ja aidattu näköalareitti ja hiihtolatu. Järven koko on n.10 ha. 

Zeniitin alueelle on tulossa ja haussa monipuolisesti matkailutoimintoja ja -yrityksiä. Tontteja tulee suunnitelmien mukaan hotelli- ja mökkimajoitukselle, kaupalle, seikkailupuistolle, isommalle elämyskohteelle tai kylpylälle, safarien tukikohdalle, vesistön ääreen saunakohteelle sekä moottoritien läheisyyteen tapahtuma- areenalle. Urheilutoiminnoille on myös tontteja kaavassa ja ne ovat jo ennakkomarkkinoinnissa tonttipörssissä. Hotellin kannattavuustutkimus on tehty ja sen mukaan suositeltu konsepti isommalle hotellille on 120 huoneen midscale - hotelli. Alueella tulee olemaan myös leirintäalueen tontti ja järven eteläpuolella laajasti urheilutoimintoja. Järvellä tulee olemaan talvisaikaan mahdollisuus avantouintiin sekä ulkoiluun järven jäällä.

Kempeleen virkistysreitistöt yhdistyvät Zeniitissä, mikä mahdollistaa todella helpon harrastamisen alueella ja esimerkiksi ski in - ski out ja bike in - bike out -hotellin rakentamisen. Myös valtakunnallinen moottorikelkkareitistö kulkee alueella ja mahdollistaa kelkkailun ja siihen perustuvan yritystoiminnan kehittämisen jatkossa. 

Alueen saavutettavuus on ykkösluokkaa, lentoasema on vain 10 kilometrin päässä, Kempeleessä on oma rautatieasema ja Oulun keskustaan on 10 kilometriä matkaa. Koko seudun kohteet ovat siis helposti saavutettavissa Zeniitistä käsin ja matkailun vetovoimatekijöiden kasvu lähialueilla tukee toinen toisiaan. 

Haluatko sinä sijoittua Zeniittiin?

Alueen toimijoiden haku on nyt käynnissä! Muodostamme yritysten kanssa aiesopimukset, jolloin sijoittuvat toimijat tietävät mitä muuta alueelle on tulossa ja miten alue on kehittymässä jo ennen investointeja. Sopimus muodostetaan vaiheittain, ensimmäisessä vaiheessa ilmaistaan kiinnostus, seuraavassa vaiheessa sitoudutaan enemmän jne. joten mukaan lähteminen on mahdollisimman avointa ja riskitöntä. Sopimuksia on tehty n. 20 toimijan kanssa. Liity sinäkin joukkoon ja tule kehittämään tulevaisuuden matkailualuetta!

Alueen kehittämisen tavoiteaikataulu

2019 järvi Kempeleen kunnan hallintaan kesäkuussa
2019 osayleiskaava hyväksyttynä
2019 viitesuunnitelma valmiina
2019-2025 kalliojärven ja ympäristön rakentaminen
2022 asemakaava hyväksyttynä vuoden alussa
2022-2030 teitä ja kunnallistekniikkaa rakennetaan, sitä mukaa kun kunnallistekniikka on rakennettu, voi kohteiden rakentaminen tonteille alkaa

Tervetuloa toimijaksi Zeniittiin!

Lisätietoa

Kysy lisää ja ota rohkeasti yhteyttä!

Miia Marjanen
elinkeinojohtaja
050 3169701
miia.marjanen(at)kempele.fi

tai

Soile Pitkänen
elinkeinokoordinaattori
040 626 7271
soile.pitkanen(at)kempele.fi

 
Tilaa esite