Ota yhteyttä Tapahtumat

Lapsille järjestetään runsaasti tapahtumia esimerkiksi Zemppi Areenalla ja kotiseutumuseolla. 

Katso tulevat tapahtumat
Voit jättää sivustomme kautta tarjouspyynnön palveluista
Jätä tarjouspyyntö tästä

Lapsille

Kempele on oiva paikka viettää aikaa lasten kanssa ja kohteisiin on helppo tulla! 

Lapset viihtyvät Kempeleessä etenkin Leo's Leikkimaassa, Kauppakeskus Zeppelinissä , Kempeleen kotiseutumuseolla sekä Zemppi Areenan lasten konserteissa. Tämän lisäksi Linnunradan tilalla voi vierailla tapaamassa ja taluttamassa alpakoita ja Rajakorpi Ranch järjestää lapsille sopivia lännenratsastusleirejä. Myös uintiin sekä hiihtoon ja lasketteluun on hyvät ja lapsille sopivat mahdollisuudet Köykkyrissä. 

Perheen pienimmille sopiva luontopolku löytyy Vihiluodosta, jossa 800 metriä pitkän esteettömän luontopolun varrella on muun muassa grillipaikka sekä lintutorni. Vihiluodosta löytyy myös 7 väyläinen frisbeegolfrata, skeittipark sekä uintiin sopiva ranta. Kempeleessä on kolme virallista uimarantaa, Ouluntullin kalliomonttu, Vihiluoto sekä Mourunkijärven uimaranta Juurussuolla Linnunradan tilan lähellä. 

Tervetuloa lasten kanssa Kempeleeseen!
 


 

Suomen Tivoli

Suomen Tivoli tulee Kempeleen Zatelliittin, osoitteeseen Linnunrata 36 ajalle 27.5.-6.8.2023!

Aukioloajat ovat:

Ma - Pe 15 - 21
La - Su 12 - 21
Su 06.08.12-18

Tivolin tarjontaan kuuluu runsaasti huvipuistolaitteita ja kahviloita herkkuineen, joten aikaa vierailulle kannattaa varata!

Pysäköintialueet henkilöautoille löytyvät tivolin viereisiltä tonteilta. Saapuminen autolla on helppoa moottoritieltä Zatelliitin liittymästä ja seudun joukkoliikenteen linjat 52-54 liikennöivät lähimmiltä bussipysäkeiltä. Kempeleen rautatieasema sijaitsee Kempeleen keskustassa 2,5 kilometrin päässä. Oulun ja Kempeleen välillä on junayhteyksiä 5-6 päivittäin. Kevyenliikenteenväylät tulevat myös hyvin perille asti Zatelliittiin Oulusta ja Kempeleestä.

Tervetuloa viettämään kesäpäiviä Suomen Tivoliin!

Kotiseutumuseo

Kempeleen kotiseutumuseo esittelee tyypillistä pohjoispohjalaista pihapiiriä. Erikoisuutena Suomen ainoat asevelitalo ja turpasmökki. Nykyinen hirsinen päärakennus on vuodelta 1886, pirtti, neljä kamaria, porstua ja kaksi kuistia. Vuosisadan alussa Kempeleen Säästöpankki toimi ''pankkikamarissa'' noin 30 vuoden ajan.

Yhteystiedot:
Kirkkotie 18, Kempele
p. 044 497 2301

Leo's Leikkimaa

Leo's Leikkimaa on liikunnallinen joka pojan ja tytön unelmapaikka leikkiä ja liikkua! Leo's Leikkimaassa on hyvä kahvila ja ravintola ja leikkimaa on avoinna vuoden jokaisena päivänä. 

Kempeleen Leikkimaan lähistöllä on paljon kohteita koko perheelle, virkistysuimala Zimmari, Kauppakeskus Zeppelin, Zemppi Areena, Köykkyrin virkistysalue ja Forenom Aparthotel sijaitsevat vain kivenheiton päässä!

Yhteystiedot
Honkasentie 15, Kempele
p. 08 5400560

Liikennepuisto

Kempeleen liikennepuisto sijaitsee Sarkkirannan urheilukeskuksessa ja on avoinna kesä- heinäkuussa. Puistossa on mahdollista järjestää myös syntymäpäivä- tai lastenjuhlat.

Linnunradan alpakkatila

Linnunradan tila Kempeleen Juurussuolla kasvattaa alpakoita ihanassa maalaismaisemassa Mourunkijärven lähistöllä. Linnunradan tila viljelee myös öljyhamppua Tyrnävällä, josta tehtyjä elintarvikkeita ja luonnollista kosmetiikkaa on myynnissä tilalla.

Linnunradan tila toimii ympärivuotisesti ja tarjoaa ryhmille tilauksesta alpakkatalutuksia sekä kahvituksia tai hamppusmoothie välipaloja. Kesäisin voi kokeilla myös alpakka agilitya.

Alpakkatilalla vierailu sopii hyvin lapsille, sillä alpakka on hyvin rauhallinen eläin ja maalaismaisema sopiva ympäristö lapsiryhmien vierailuille.

Tervetuloa ihastumaan alpakoihin!

Yhteystiedot:
Mourungintie 217
p.040-8314845

Rajakorpi Ranch

Rajakorpi Ranch järjestää lapsille ja aikuisille sopivia lännenratsastusleirejä! Tule tutustumaan hevosiin ja lännenratsastukseen mukavassa maalaismaisemassa Rajakorvessa!

Yhteystiedot:
Rajakorventie 2019, Kempele
p. 040 5712516

Zimmari

Zimmari on vuonna 1997 avattu virkistysuimala Kempeleessä, kauppakeskus Zeppelinin kupeessa. Virkistysuimala Zimmari on Oulun seudun suosituimpia vapaa-ajan kohteita. 

Zimmarissa löytyy puuhaa ja palveluja koko perheelle. Monitoimialtaalla on lämmin vesi, poreallas ja viisi vesihieronta-asemaa. Iso allas on 25 m pitkä. Lapsille on opetusallas ja 30 metriä pitkä vesiliukumäki Lisäksi perheen pienemmille Zimppa-krokotiilin kotiallas, jossa on kahluuallas ja liukumäki.

Yhteystiedot:
Pekurintie 1
p. 050 316 9406

Leikkipuistot

Kempeleessä on kattava kunnan ylläpitämä leikkipuistoverkosto, jossa on yhteensä noin 30 leikkipuistoa. Uudet leikkipuistot rakentuvat pääosin kasvaville asuinalueille Linnakankaalle ja Metsärinteelle. Leikkipuistoverkostoa täydentävät koulujen pihat, joita voi asianmukaisesti käyttää iltaisin ja koulujen loma-aikoina.

Tervetuloa viihtymään lasten kanssa!

Leikkipuistot kartalla

 

Lasten esteetön luontopolku

Köykkyrin 2 km pitkä lasten luontopolku palvelee lasten ja perheiden lisäksi myös esteetöntä reittiä tarvitsevaa liikkujaa. Esteettömäksi rakennettu reitti kulkee Köykkyrin mäntymetsässä ja sivuaa kahta suoaluetta. Matkan varrella on nuotiopaikka ja erilaisia tehtävä- ja infopisteitä
sekä satutaulut. Tauluihin on tulossa qr-koodit, joiden kautta pääsee kuuntelemaan sadut
ja ohjeet ääneen luettuna. Reitillä ei talvikunnossapitoa.
Kulkuaika pyörätuolilla 0,5-1 tunti.