Ota yhteyttä Tapahtumat

Maastopyöräily ja fatbike-vuokraus

Kempeleen Köykkyristä voi lähteä pyöräilemään tai patikoimaan Köykkyrin retkireitistölle.  Alueella on kumpuilevaa metsämaastoa, kuivaa kangasta ja suo-osuuksia. Kartassa näkyvät nyt valmiina olevat reitit sekä katkoviivoilla merkittynä 2023 valmistuvat reitit. 

Alueella fatbike-pyöriä vuokraavat/ohjattuja safareita järjestävät:

Hiihto

Köykkyri on Kempeleen hiihdon ja laskettelun keskus. Alueelta lähtee 12 km valaistu latuverkosto ja Köykkyrin ytimessä on yksi valaistu laskettelurinne (135m) sekä snowpark ja tilava pysäköintialue. Kempeleen Pyrinnön urheilutalolla toimii talvisin kahvila sekä hissilippujen myynti. Katso tästä latukartasto pdf-muodossa.  Katso tästä Köykkyrin kisaladut pdf-muodossa. 

Suosittuja hiihtokohteita ovat esimerkiksi käynti Marjakammilla tai pidempää matkaa kaipaavalle Pertin lenkki. 

Sarkkirannan urheilukeskuksen alueella on valaistuna kuntoradan hiihtolatu, joka sopii hyvin lyhyempää matkaa hiihtävälle. 

Laskettelu ja lautailu

Köykkyrin hiihtokeskus on Suomen pienin laskettelukeskus. Köykkyrin mäki rakennettiin lähes 20 vuotta sitten ohitustien täyttömaan avulla. Köykkyrin hiihtokeskus pyörii Kempeleen Pyrinnön ja Kempeleen kunnan yhteistyöllä.

Keskuksessa on valaistu päärinne, snowpark, alamäkirata ja sompahissi. Köykkyrin laskettelukeskus on suunnattu aloitteleville lumilautailijoille ja laskettelijoille. Valaistun rinteen korkeus on 25 metriä ja pituus 135 metriä. Köykkyriä ympäröi maastohiihtokeskus, latuverkosto ja maastoulkoilualue reitteineen. 
Kempeleen Pyrinnön urheilutalolla toimii talvisin kahvila sekä hissilippujen myynti.

Hiihtokeskuksen osoite:
Pyrinnöntie 5, Kempele

Moottorikelkkailu

Kempeleestä tavoitat kätevästi Oulun alueen monipuolisen kelkkareitistön ja talviretkeilykohteet. Voit käydä esimerkiksi parin tunnin reissun Marjakammin laavulla tai tehdä päiväretken Rokualle. Neste K Ouluntulli tai toisella puolen moottoritietä sijaitseva pysäköintialue on hyvä lähtöpaikka reitille. 

Alpakkatalutukset

Linnunradan tila Kempeleen Juurussuolla kasvattaa alpakoita ihanassa maalaismaisemassa Mourunkijärven lähistöllä. Linnunradan tila viljelee myös öljyhamppua Tyrnävällä, josta tehtyjä elintarvikkeita ja luonnollista kosmetiikkaa on myynnissä tilalla. 

Linnunradan tila toimii ympärivuotisesti ja tarjoaa ryhmille tilauksesta alpakkatalutuksia sekä kahvituksia tai hamppusmoothie-välipaloja. Tunnelmallinen kahvila-myymälä Sateen Tupa on valmistunut keväällä 2020.  

Tilalla järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten joogaa kesäisin ja joulu- ja latukahviloita talvisin. Alpakat ovat myös tuttuja vieraita erilaisilla markkinoilla ja niitä voi kysyä omaan tapahtumaan tilan omistajalta.

Tervetuloa ihastumaan alpakoihin!

Yhteystiedot:
Mourungintie 217
p.040-8314845
info(at)linnunradantila.fi

Ratsastus

Rajakorpi Ranch tarjoaa lännenratsastuksenideologiaan perustuvaa koulutusta, ratsastustunteja, leirejä ja kursseja. Ranch sijaitsee Kempeleen Rajakorvessa.

Rajakorpi Ranchilla on kattavat, remontoidut majoitustilat, 26 hevosen tallit, ulkokenttä, pyöröaitaus ja maneesi. Ranch tarjoaa myös tauko- ja yöpaikkoja hevosten kanssa matkaaville. Tervetuloa lännenratsastuksen maailmaan!

Yhteystiedot:
Rajakorventie 203
p. Anna Porola 0405712516
anna.porola(at)gmail.com

MOBO-suunnistus ja geokätköily

Kempeleessä voit harrastaa MOBO-suunnistusta, radat löytyvät Sarkkirannan ja Köykkyrin liikunta-alueilta.

MOBO on kiintorastien nykyaikainen versio ja se toimii Windows Phone, Android ja iPhone-puhelimilla.
MOBO-suunnistus aloitetaan avaamalla MOBO-sovellus kännykällä ja etsimällä sieltä hakutoiminnolla kyseinen rata. Kartan perusteella löydät radan lähtöpisteen, missä teet ensimmäinen leimauksen joko viivakoodin MOBO-sovelluksen QR-viivakoodiohjelmalla lukemalla tai NFC-tekniikalla (kosketat kännykällä rastimerkkiä).
Lue lisää!

Kempeleessä on todella paljon geokätköjä, joten hauskoja seikkailuja riittää pitkäksi aikaa – mitä parhainta perheen yhteistä tekemistä!

Geokätköily on maailmanlaajuinen ulkoiluharrastus, jossa etsitään satelliittipaikannusta hyödyntäen geokätköiksi kutsuttuja rasioita. Kätköjen piilotus sekä etsintä kuuluvat Suomessa jokamiehenoikeuksiin. Geokätköilyn aloittaminen on helppoa ja pääset alkuun ilman varustehankintoja, jos älypuhelimessasi on GPS-paikannus. Geokätköt listataan kansainvälisellä Geocaching.com -sivustolla. Tarvitset ilmaiseksi luotavan tunnuksen päästäksesi katsomaan kätköjen sijaintitietoja.
Lue lisää!

Mobo-suunnistusrasti-kempele-sarkkiranta

Ohjelmaa työhyvinvointiin ja juhlaseurueille

Easymove tuottaa monipuolista ohjelmaa muun muassa työhyvinvointiin, virkistyspäiville, TYKY-kursseille sekä syntymäpäivä- ja polttariryhmille. Valikoimassa on vaihtoehtoja luontoliikunnasta kehonmittauksiin aina sisälajeihin ja iltamenoihin. Täyden palvelun talo siis!

Ota yhteyttä Easymoveen ja tutustu paketteihin. Easymoven sivuilta näet myös esimerkkihintoja 10 henkilön ryhmille erilaisiin ohjelmiin.

Tervetuloa elämäsi parhaisiin hetkiin!

Yhteystiedot:
Pekurintie 2, Zemppi-talo, Kempele 
p.050 472 2714
yritykset(at)easymove.fi

Easymoven Facebookiin
Easymoven Instagramiin

Frisbeegolf ja Köykkyri DiscGolfPark

Frisbeegolfia voit pelata Kempeleessä Köykkyri DiscGolf Parkissa ja Vihiluodossa. 

Köykkyrin suosittu 18-väyläinen rata on suunniteltu sekä vasta-alkajia että kilpapelaajia ajatellen. Maasto on kumpuilevaa metsämaastoa, jossa on jonkin verran korkeuseroja. Köykkyrissä on hyvät pysäköintitilat ja alueella mm. Oulun seudun pisimmät kuntoportaat ja lenkkeilyreittejä. Kahvila ei ole kesäaikaan avoinna, mutta 1,5 kilometrin säteellä on esimerkiksi Kauppakeskus Zeppelinin palvelut. Talvisin alueella toimii hiihtokeskus. 

Osoite: Pyrinnöntie 5 

Vihiluodossa on Vihiluodon kyläyhdistyksen rakentama 7-väyläinen frisbeegolfrata, jonne pääsee Vihiluodon kärjestä alkavalta viheralueelta. Vihiluodon kärjessä pienvenesatamassa on hyvät pysäköintitilat. Vihiluodon Torppa sekä Finlandia Hotel Airport Oulu toimivat hyvinä tukipalveluina. Vihiluodossa on myös uimaranta. 

Osoite: Torpankuja 16

Laavut ja tulentekopaikat

Kempeleessä on tulentekopaikkoja esimerkiksi Vihiluodossa, Köykkyrissä, Linnakankaalla, Ketolanperällä ja Juurussuolla. 

Vihiluodossa on myös estetön luontopolku ja kesällä 2020 uusittu lintutorni. Juurussuolla on Marjakammi, jossa voi tulistella helposti myös sateen sattuessa.