Ota yhteyttä Tapahtumat

Maastopyöräily ja fatbike-vuokraus

Kempeleen Köykkyristä lähtee hyvät reitistöt maastoon Mourunkijärven suuntaan, jossa neljän kilometrin päässä sijaitsee myös taukotulisteluun sopiva Marjakammi. Alueella on kumpuilevaa metsämaastoa, kuivaa kangasta ja suo-osuuksia. Reitistöä ei ole merkitty vielä maastoon, mutta se tullaan tekemään tulevaisuudessa kun reitistö on hyväksytty virallisesti. Alueella on liikuttu runsaasti, joten valmista polkuverkostoa ja latupohjaa on paljon. 

Köykkyri on suosittu alue omatoimisille ja ohjatuille fatbike-safareille. Omatoimisafareille voi sopia pyörien toimituksen Köykkyriin. Alueella fatbike-pyöriä vuokraavat/ohjattuja safareita järjestävät:

Tutustu myös Kempeleen kulttuurimaisemaan pyöräillen Satu Ekmarkin suunnittelemat pyöräilyreitit!

Alpakkatalutukset

Linnunradan tila Kempeleen Juurussuolla kasvattaa alpakoita ihanassa maalaismaisemassa Mourunkijärven lähistöllä. Linnunradan tila viljelee myös öljyhamppua Tyrnävällä, josta tehtyjä elintarvikkeita ja luonnollista kosmetiikkaa on myynnissä tilalla. 

Linnunradan tila toimii ympärivuotisesti ja tarjoaa ryhmille tilauksesta alpakkatalutuksia sekä kahvituksia tai hamppusmoothie-välipaloja. Kesäisin voi kokeilla myös alpakka-agilitya. 

Tilalla järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten joogaa kesäisin. Alpakat ovat myös tuttuja vieraita erilaisilla markkinoilla ja niitä voi kysyä omaan tapahtumaan tilan omistajalta.

Tervetuloa ihastumaan alpakoihin!

Yhteystiedot:
Mourungintie 217
p.040-8314845
info(at)linnunradantila.fi

Ratsastus

Rajakorpi Ranch tarjoaa lännenratsastuksenideologiaan perustuvaa koulutusta, ratsastustunteja, leirejä ja kursseja. Ranch sijaitsee Kempeleen Rajakorvessa.

Rajakorpi Ranchilla on kattavat, remontoidut majoitustilat, 26 hevosen tallit, ulkokenttä, pyöröaitaus ja maneesi. Ranch tarjoaa myös tauko- ja yöpaikkoja hevosten kanssa matkaaville. Tervetuloa lännenratsastuksen maailmaan!

Yhteystiedot:
Rajakorventie 203
p. Anna Porola 0405712516
anna.porola(at)gmail.com

Marjakammi - retkikohde

Lähde retkelle upeaan Kempeleen luontoon! Marjakammin kodassa ja laavulla voit tehdä tulet ja evästellä. Marjakammille voit kävellä, maastopyöräillä tai hiihtää. Latuverkoston laduista Pertin lenkki kulkee Marjakammin kautta.

Reittiä Marjakammille ei ole vielä merkitty maastoon.
Marjakammi on merkitty karttoihin laavu.org ja retkikartta.fi -sivustoille. Kirjoita retkikartta.fi:n kohteiden hakuun "Marjakammi", niin löydät perille. Nuotiopaikan huollosta vastaa Kempeleen kunta.

Marjakammin nuotiopaikka Kempeleessä ulkoilureittien varrella

MOBO-suunnistus ja geokätköily

Kempeleessä voit harrastaa MOBO-suunnistusta, radat löytyvät Sarkkirannan ja Köykkyrin liikunta-alueilta.

MOBO on kiintorastien nykyaikainen versio ja se toimii Windows Phone, Android ja iPhone-puhelimilla.
MOBO-suunnistus aloitetaan avaamalla MOBO-sovellus kännykällä ja etsimällä sieltä hakutoiminnolla kyseinen rata. Kartan perusteella löydät radan lähtöpisteen, missä teet ensimmäinen leimauksen joko viivakoodin MOBO-sovelluksen QR-viivakoodiohjelmalla lukemalla tai NFC-tekniikalla (kosketat kännykällä rastimerkkiä).
Lue lisää!

Kempeleessä on todella paljon geokätköjä, joten hauskoja seikkailuja riittää pitkäksi aikaa – mitä parhainta perheen yhteistä tekemistä!

Geokätköily on maailmanlaajuinen ulkoiluharrastus, jossa etsitään satelliittipaikannusta hyödyntäen geokätköiksi kutsuttuja rasioita. Kätköjen piilotus sekä etsintä kuuluvat Suomessa jokamiehenoikeuksiin. Geokätköilyn aloittaminen on helppoa ja pääset alkuun ilman varustehankintoja, jos älypuhelimessasi on GPS-paikannus. Geokätköt listataan kansainvälisellä Geocaching.com -sivustolla. Tarvitset ilmaiseksi luotavan tunnuksen päästäksesi katsomaan kätköjen sijaintitietoja.
Lue lisää!

Mobo-suunnistusrasti-kempele-sarkkiranta

Lintujen bongausta ja aktiivista kokousohjelmaa

Finlandia Hotel Airport Oulu sijaitsee kauniin meriluonnon ja rikkaiden lintuvesien välittömässä läheisyydessä. Hotellin asiakkaat voivat helposti hyödyntää luonnon läheisyyttä ja sisällyttää esimerkiksi kokouspäivään, syntymäpäiväjuhliin tai polttarien viettoon ohjattuja aktiviteetteja luonnossa. 

Saatavilla on esimerkiksi lintubongauskisa tai perinteisissä suomalaisissa lajeissa kilpailu, leikkimielellä tietysti! 

Lue lisää ja tule virkistämään seurueesi hauskojen aktiviteettien parissa!

Yhteystiedot:
Vihiluoto 10, Kempele
p.08 514 5100
sales(at)airporthotel.fi

Ohjelmaa työhyvinvointiin ja juhlaseurueille

Easymove tuottaa monipuolista ohjelmaa muun muassa työhyvinvointiin, virkistyspäiville, TYKY-kursseille sekä syntymäpäivä- ja polttariryhmille. Valikoimassa on vaihtoehtoja luontoliikunnasta kehonmittauksiin aina sisälajeihin ja iltamenoihin. Täyden palvelun talo siis!

Ota yhteyttä Easymoveen ja tutustu paketteihin. Easymoven sivuilta näet myös esimerkkihintoja 10 henkilön ryhmille erilaisiin ohjelmiin.

Tervetuloa elämäsi parhaisiin hetkiin!

Yhteystiedot:
Pekurintie 2, Zemppi-talo, Kempele 
p.050 472 2714
yritykset(at)easymove.fi

Easymoven Facebookiin
Easymoven Instagramiin

Frisbeegolf ja Köykkyri DiscGolfPark

Frisbeegolfia voit pelata Kempeleessä Köykkyri DiscGolf Parkissa ja Vihiluodossa. 

Köykkyrin suosittu 18-väyläinen rata on suunniteltu sekä vasta-alkajia että kilpapelaajia ajatellen. Maasto on kumpuilevaa metsämaastoa, jossa on jonkin verran korkeuseroja. Köykkyrissä on hyvät pysäköintitilat ja alueella mm. Oulun seudun pisimmät kuntoportaat ja lenkkeilyreittejä. Kahvila ei ole kesäaikaan avoinna, mutta 1,5 kilometrin säteellä on esimerkiksi Kauppakeskus Zeppelinin palvelut. Talvisin alueella toimii hiihtokeskus. 

Osoite: Pyrinnöntie 5 

Vihiluodossa on Vihiluodon kyläyhdistyksen rakentama 7-väyläinen frisbeegolfrata, jonne pääsee Vihiluodon kärjestä alkavalta viheralueelta. Vihiluodon kärjessä pienvenesatamassa on hyvät pysäköintitilat. Vihiluodon Torppa sekä Finlandia Hotel Airport Oulu toimivat hyvinä tukipalveluina. Vihiluodossa on myös uimaranta. 

Osoite: Torpankuja 16

Villiyrttien keräys ja puistojumpat

Toivotko ryhmällesi ohjelmaa ulkosalla, esimerkiksi villiyrttien keräämistä, puistojumppaa, joogaa tai kahvakuulailua?

Pyydä tarjous ryhmällesi helposti usealta palveluntarjoajalta yhtäaikaa! 

Padel ulkokentällä

Voimatiellä voit helposti harrastaa padelia Flowtilojen rakentamalla ulkokentällä ja varata kentän kätevästi nettikalenterista. Mailat ja pallot voi vuokrata myös. 

Padel on uusi hauska squashia ja tennistä muistuttava laji, jota pelataan aina nelinpelinä. Padel lajina soveltuu lähes kaikille ja on etenkin kaveriporukoiden tai yritysporukoiden suosiossa. 

Yhteystiedot:
Flowtilat
Voimatie 1
info(at)flowtilat.fi
p.040 6631 000

SUP-lautailu

SUP-lautailu eli Stand Up Paddling on kaikille sopivaa liikuntaa luonnon helmassa veden äärellä. SUP-lautailussa melotaan seisaaltaan suurella surffilaudalla ja lautailu sopii sekä aktiiviliikkujalle treeniksi, että rentoa liikuntaa hakevalle. Vastusta harjoitukseen saa lisäämällä vauhtia tai melomalla esimerkiksi vastavirtaan.

Leijakoulu Lappis ja Botnia Outdoor järjestävät tilauksesta Vihiluodossa tai Mourunkijärvellä SUP-lautailu safareita, opastuksia, lautojen vuokrausta tai kursseja. Tarjolla on myös melontaa, puistojumppia sekä villiyrttien keräystä ryhmille!

Ota yhteyttä ja tule nauttimaan vesistöstä uudella tavalla!

Yhteystiedot ja varaukset:
Leijakoulu Lappis
p.041 433 8602
harri.rautava(at)lappis.fi

tai

Botnia Outdoor
p. 050 3707111
info(at)botniaoutdoor.fi

Vesijetit, mönkijät ja paljutraileri

Oulu Power Sport Oy vuokraa vesijettejä Vihiluodon rannassa. Vuokrattavana on neljä vesijettiiä sekä märkäpuvut ja vedenkestävät GoPro kamerat vesiurheilun ikuistamiseen!

Vuokrattavana on myös mönkijöitä sekä paljutraileri, missä poreet ja terassi ovat samassa paketissa.

Yhteystiedot ja varaukset:
Kotisatama Vihiluodon Torpan vieressä
Torpankuja 16, Kempele
p. 044 2972088 tai 040 7509073

Oulu Powersport Facebook


Beach volley

Kempeleessä voit pelata beach volleytä Köykkyrissä sekä Vihiluodossa. Köykkyrin kenttä sijaitsee virkistysalueella, jossa on hyvät pysäköintitilat ja kuntoportaat sekä mm. jalkapallo- ja frisbeegolfkenttä.

Osoite: Pyrinnöntie 5

Vihiluodon kenttä sijaitsee meren rannalla Vihiluodon Torpan takana. Kenttä rajoittuu uimarantaan ja Vihiluodon Torpan terassiin. 

Osoite: Torpankuja 16

Melonta

Melonta on helppo ja mukava laji liikkua luonnossa ja loistava ohjelma ryhmille! Botnia Outdoor ja Leijakoulu Lappis järjestävät melontaretkiä, opastuksia ja kursseja Mourunkijärvellä ja Vihiluodossa. 

Varaa ohjelma omalle ryhmällesi ja tule nauttimaan liikunnasta vesistön äärellä!

Yhteystiedot ja varaukset:
Botnia Outdoor 
p.050 3707111
info(at)botniaoutdoor.fi

tai
Leijakoulu Lappis
p.041 433 8602
harri.rautava(at)lappis.fi

Laavut ja tulentekopaikat

Kempeleessä on tulentekopaikkoja esimerkiksi Vihiluodossa, Linnakankaalla, Ketolanperällä ja Juurussuolla. 

Vihiluodossa on myös estetön luontopolku ja kesällä 2020 uusittu lintutorni. Juurussuolla on Marjakammi, jossa voi tulistella helposti myös sateen sattuessa.