Vihiluoto on Kempeleen merellinen helmi

Vihiluodon alue tunnetaan ihastuttavana merellisenä kohteena, jossa käydään kesäisin uimarannalla, lintutornilla, beach volleyta pelaamassa tai ravintoloissa. Kempeleenlahdella on runsas linnusto, jota kansainväliset ja kotimaiset lintuharrastajat käyvät bongaamassa. Meri on jäässä talvisaikaan Vihiludossa ja Vihiluodon kyläyhdistys tekee luistelu- ja hiihtoradat jäälle aina olosuhteiden salliessa. 

Kyläyhdistys on rakentanut Vihiluotoon myös esteettömän luontopolun lintutorneineen, jalkapallo- ja luistelukentän, skeittirampin, 7 väyläisen frisbeegolfradan, beach volley -kentät, pienvenesataman, uimarannan sekä lammaslaitumen ranta-alueelle kesän ajaksi.

Kyläyhdistys järjestää myös tapahtumia, kuten juhannuskokon juhannusaattona, Vihiluoto Weekendin elokuussa, liikuntatapahtumia viikoittain kesäaikaan ja talvitapahtuman maaliskuussa. 

Vihiluodon kärjessä toimii tunnelmallinen merenrantaravintola Vihiluodon Torppa, jonka elävän musiikin illat ja meriterassi sekä karaokeillat kutsuvat viihtymään. Vihiluodon Torpalla on myös saunatilat ja palju merellisellä näköalalla. Beach volley -kentät ovat suoraan meriterassin takana. 

Vihiluodontiellä ensimmäisenä oikealla on Finlandia Airport Hotel Oulu, joka on Oulun alueen ensimmäinen lentokenttähotelli vain neljän kilometrin päässä lentoasemalta, hyvin kauniin luonnon ympäröimänä meren äärellä. Airport Hotellin parkkipaikalta lähtee Vihiluodon esteetön luontopolku ja hotellin pihalla on oma kota, jossa ryhmät voivat tilauksesta ruokailla. 

Video Vihiluodon luontopolulta

Vihiluodon luontopolun kartta

Vihiluodon kyläyhdistyksen facebookiin 

Finlandia Airport Hotel Oulun sivuille

Vihiluodon Torpan sivuille

Osoite
Vihiluoto
Yhteystiedot

90440 Kempele