Köykkyrin virkistysalue

Köykkyri sijaitsee Honkasessa lähellä Zeppeliniä ja Zemppiä ja on monen lajin ja luontoliikunnan keskus. Talvisin alue tunnetaan Suomen pienimpänä laskettelukeskuksena sekä hyvänä hiihtokohteena. Köykkyrissä on Oulun seudun pisimmät kuntoportaat, jotka ovat kasvattaneet suosiotaan vuosi vuodelta. Portaat ovat avoinna sulan maan aikaan. Köykkyrin retkireitistö on maastopyöräilyyn, polkujuoksuun ja retkeilyyn tarkoitettu 36 km reitistö, jonka sisällä on lyhyempiä rengasreittejä ja nuotiopaikkoja. Osa reiteistä on valmiita ja osa valmistuu 2023 (kartassa katkoviivoin merkitty). Tutustu karttaan tästä linkistä.

Uusimpana reittinä Köykkyrissä on avattu esteetön lasten luontopolku, joka on kahden kilometrin mittainen ja pitää sisällään tulistelupaikan ja paljon nähtävää. Tutustu luontopolkuun tästä.  Avaa kartta tästä.

Köykkyri tarjoaa monipuolisia liikuntamahdollisuuksia ympäri vuoden, esimerkiksi maastopyöräilyä, frisbeegolfia, beach volleyta, maastojuoksua, porrastreeniä, jalkapalloa tai muuten vain mukavaa ulkoilua. Talviaikana alueella kiertelee valaistua latureitistöä n. 12 km ja vasta valmistuneet SM-hiihtotasoiset kisaladut. Latureittien varrella sijaitsee muun muassa tulisteluun sopiva Marjakammi, sekä Mourunkijärvestä kilometrin päässä ladun varressa Linnunradan alpakkatila, jossa on talvisin sesonkina latukahvila. Laskettelukeskuksessa on yksi valaistu päärinne, sompahissi ja snowpark sekä vieressä alamäkiluistelurata. 

Köykkyrissä järjestetään paljon tapahtumia ympäri vuoden. Kesäaikaan tapahtuma painottuvat maastojuoksuun, maastopyöräilyyn ja porrastreeneihin ja talvella hiihtoon ja lasketteluun. Laskettelurinnettä ja urheilutalon talvisin avoinna olevaa kahvilaa pyörittää Kempelen Pyrintö. Aluetta ylläpidetään Kempeleen kunnan ja Kempeleen Pyrinnön yhteistyönä. Liikuntapaikkojen varauskalenteriin Kempeleen kunnan sivuille.

Video Köykkyrin virkistysalueelta

Video Köykkyrin retkeilyreitistön avajaisista

Yhteystiedot:
Pyrinnöntie 5

Kempeleen kunnan sivuille

Osoite
Pyrinnöntie 5, Kempele
Yhteystiedot

p.08 512 730