Ota yhteyttä Tapahtumat


Sisäliikunta ja uinti

Liikuntakeskukset, urheiluhallit, sekä uimahalli mahdollistavat monipuolisen harrastamisen ympärivuotisesti. Kokeile vaikka keilausta tai padelia tai erityyppisiä ryhmäliikuntatunteja!

Ulkoliikunta

Kempeleessä voit harrastaa ulkona useita lajeja ympäri vuoden. Valikoimassa on esimerkiksi frisbeegolf, beach volley, palloilulajit, padel ulkokentällä, kuntoporrastreeni seudun pisimmillä portailla, fatbike-pyöräily, sekä retkeily kauniissa metsämaastossa. 

Tervetuloa liikkumaan!

Köykkyri

Köykkyri on Kempeleen luontoliikunnan ja kuntoporrastreenin sekä frisbeegolfin kotipaikka. Talvisin Köykkyri tunnetaan Suomen pienimpänä laskettelukeskuksena, josta löytyy 135 m pitkä valaistu laskettelurinne, yksi hissi sekä snowpark. Köykkyri disc golf park on suosittu rata niin aloittelevien frisbeegolfareiden kuin pidempäänkin pelanneiden suosiossa. Köykkyristä pääset hyvin luontoon poluille jalan tai fatbikella. Köykkyrin retkireitistö on 36 - kilometrin mittainen opastettu reitistö, joka pitää sisällään eri mittaisia rengasreittejä. Lasten esteetön luontopolku on kahden kilometrin mittainen elämyspolku, jonka varrelta löydät tekemistä ja nähtävää sekä tulistelupaikan. Reitistölle ja lasten luontopolulle on lähtöpaikka Köykkyrin mäen takana olevalta parkkipaikalta huoltorakennuksen vierestä (Lehmikentäntie 33).

Vihiluoto

Vihiluoto on Kempeleen merellinen keidas ja tunnettu linnustosta, Vihiluodon kyläyhdistyksen ylläpitämästä uimarannasta ja beach volley -kentistä ja frisbeegolf- ja skeittausmahdollisuuksista.  Merenrantaravintola Vihiluodon Torppa ja Finlandia Hotel Airport Oulu sijaitsevat Vihiluodossa. 

Sarkkiranta

Sarkkiranta on Kempeleen Kirin superpesiksen koti ja Ajax Sarkkirannan jalkapallon mekka. Alueelta löytyy myös hienot puitteet yleisurheiluun, tennikseen, sekä frisbeegolfiin. Lisäksi reilun kolmen kilometrin maastopyörärata mäkisessä maastossa ja pitkät kuntoportaat. Talvisin alueelta löytyy hiihtolatu, sekä luistelukenttä ja kaukalo. 

Uimarannat

Kempeleessä on kaksi erityyppistä virallista uimarantaa. Ouluntullin kalliomonttu on nuorison suosiossa ja hyvin keskeisellä paikalla VT4 varressa. Uimarannalle pääsee Ouluntullin Nesteen pihasta. 

Toinen uimaranta on luonnonläheinen Mourunkijärvi Juurussuolla, jonne pyöräily metsäpolkuja pitkin Köykkyristä on elämys ja oikea metsäretki kun siihen yhdistää esimerkiksi makkaranpaiston Marjakammilla. 

Näiden lisäksi on vielä Vihiluodon kyläyhdistyksen ylläpitämä uimapaikka Vihiluodossa meren rannalla.