Ota yhteyttä Tapahtumat

Kempeleessä on hyvät mahdollisuudet harrastamiseen ympärivuotisesti! Kesäisin liikuntakeskukset, urheilukentät sekä merenranta beach volley -kenttineen kutsuvat matkailijoita. Talvisin hiihtoladut ja pieni, mutta pippurinen laskettelukeskus Köykkyri ovat suosittuja kohteita. Kempeleen Ouluntullista pääsee valtakunnalliselle kelkkailureitille. Virallisia uimarantoja on kaksi, Mourunkijärvi Juurussuolla sekä Ouluntullin kalliomonttu. Näiden lisäksi Vihiluodon kyläyhdistyksen ylläpitää uimapaikkaa Vihiluodossa meren rannalla. Frisbeegolf-ratoja on myös kaksi, Köykkyrissä sekä Vihiluodossa. 

Tervetuloa liikkumaan ja nauttimaan Kempeleeseen!


Sisäliikunta ja uinti

Liikuntakeskukset, urheiluhallit sekä uimahalli mahdollistavat monipuolisen harrastamisen ympärivuotisesti. Kokeile vaikka keilausta tai padelia tai erityyppisiä ryhmäliikuntatunteja!

Ulkoliikunta

Kempeleessä voit harrastaa ulkona useita lajeja ympäri vuoden. Valikoimassa on esimerkiksi frisbeegolf, beach volley, palloilulajit, padel ulkokentällä, kuntoporrastreeni seudun pisimmillä portailla, fatbike pyöräily sekä retkeily kauniissa metsämaastossa. 

Tervetuloa liikkumaan!

Köykkyri

Köykkyri on Kempeleen luontoliikunnan ja kuntoporrastreenin sekä frisbeegolfin kotipaikka. Talvisin Köykkyri tunnetaan Suomen pienimpänä laskettelukeskuksena, josta löytyy 135 m pitkä valaistu laskettelurinne, yksi hissi sekä snowpark. Köykkyri disc golf park on suosittu rata niin aloittelevien frisbeegolfareiden kuin pidempäänkin pelanneiden suosiossa. Köykkyristä pääset hyvin luontoon poluille jalan tai fatbike pyörällä. 

Vihiluoto

Vihiluoto on Kempeleen merellinen keidas ja tunnettu linnustosta, Vihiluodon kyläyhdistyksen ylläpitämästä uimarannasta ja beach volley -kentistä ja frisbeegolf- ja skeittausmahdollisuuksista.  Merenrantaravintola Vihiluodon Torppa ja Finlandia Hotel Airport Oulu sijaitsevat Vihiluodossa. 

Uimarannat

Kempeleessä on kaksi erityyppistä virallista uimarantaa. Ouluntullin kalliomonttu on nuorison suosiossa ja hyvin keskeisellä paikalla VT4 varressa. Uimarannalle pääsee Ouluntullin Nesteen pihasta. 

Toinen uimaranta on luonnonläheinen Mourunkijärvi Juurussuolla, jonne pyöräily metsäpolkuja pitkin Köykkyristä on elämys ja oikea metsäretki kun siihen yhdistää esimerkiksi makkaranpaiston Marjakammilla. 

Näiden lisäksi on vielä Vihiluodon kyläyhdistyksen ylläpitämä uimapaikka Vihiluodossa meren rannalla.