Takaisin tapahtumiin

Kajaanin kaupunginteatteri esittää: Voi leipä!

Tapahtuma alkaa: 14.11.2022

Tapahtumapaikka: Kempeleen Kirkonkylän koulun D-talon juhlasali, Koulutie 4, 90440 Kempele

Kajaanin kaupunginteatteri esittää: Voi leipä! Esitys maanantaina 14.11.2022 klo 18.00 Kirkonkylän koulun D-talon juhlasalissa (os. Koulutie 4, 90440 Kempele).

Liput 15 euroa. Liput myy Kempeleen kirjasto ja Tiketti. Tiketistä ostettuihin lippuihin lisätään 1,50e palvelumaksu. Lippuja tapahtuman ovelta klo 17.00 alkaen (mikäli jäljellä). Saliin pääsee n. klo 17.45.

Ma 31.10. siirtyneeseen esitykseen käyvät jo ostetut liput sellaisenaan. Jos uusi esityspvm ei sovi, voit palauttaa liput 11.11. mennessä kirjastoon ja Tiketistä ostetut liput Tikettiin. Tiketti on informoinut asiakkaitaan lippujen palautukseen liittyen.

Balladi leivän syrjästä

Voi leipä! – balladi leivän syrjästä kertoo lämpimiä ja rapsakoita tarinoita ihmisen ja viljan ikiaikaisesta liitosta. Kajaanin kaupunginteatterin ja Vaara-kollektiivin yhteistuotanto on uutta juurevaa musiikkiteatteria, jossa soivat rinta rinnan niin saksofoni kuin leipälapio.

Esityksessä kuullaan muun muassa uunituore arkkiveisu kajaanilaisen leipomon palosta, rillumarei muinaisen faaraon herkkuleivästä ja saapa vihdoin juurikin, tuo leivän elävä ydinolemus, lauluvuoron. Jari Rättyän esitykseen säveltämä musiikki on vahvaa kainuulaista bluesia, jossa on toinen puoli petäjäistä, toinen kosmista kokojyvää.

Voi leipä! kutsuu kaikenikäiset katsojat ihmisyyden perusyksikköjen, leivän, laulun ja tarinoiden, äärelle.

teksti: Anni Mikkelsson, Jari Rättyä ja työryhmä
ohjaus ja dramaturgia: Anni Mikkelsson
musiikki: Jari Rättyä
lavastus ja puvut: Markku Hernetkoski
valosuunnittelu: Henri Pyy
äänisuunnittelu: Sinikka Isoniemi

Näyttämöllä näyttelevät ja musisoivat Juho Hannikainen, Saara Karjalainen, Janne Kinnunen, Jari Rättyä ja Vera Veiskola.

Kajaanin kaupunginteatterin ja Vaara-kollektiivin yhteistuotantoa ovat rahoittaneet Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahasto, Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja Niilo Helanderin säätiö.

Esityksessä käsitellään ohrajauhoja.

Esityksen kesto 1 t 10 min, ei väliaikaa.

Teaseri esityksestä

Kajaanin kaupunginteatterin kotisivut

Tapahtuma Facebookissa

Jaa