Takaisin tapahtumiin

Livenä Kempeleen kirjastossa: Santeri Rautiainen

Tapahtuma alkaa: 25.08.2021

Tapahtumapaikka: Kempeleen kirjasto

Konsertti: Ääniä välitetyille

Santeri Rautiainen esiintyy Kempeleen kirjastossa (Kauppakeskus Zeppelin, 3.krs.) keskiviikkona 25.8.2021 klo 18.00. Klassista kitaramusiikkia säveltäjiltä J.S. Bach, John Dowland, François de Fossa ja Vicente Asencio.

Santeri Rautiainen on nuori kitaristi, jolle innokkuus ja analyyttisyys eivät ole toisiaan poissulkevia elementtejä. Rautiainen on sukupolvensa aktiivisimpia konsertoijia; kesinä 2018-2020 hän soitti sooloresitaalit noin 40 kirkossa ympäri maata. Hän on esiintynyt viime aikoina myös Euroopassa. Kamarimusiikin parissa hän on työskennellyt niin Piazzollan kuin mikrotonaalisen nykymusiikin parissa. Rautiaisen yhteistyökuviot ovat vaihdelleet uuden musiikin kantaesittämisestä Uusinta- yhtyeen kanssa barokkimusisointiin edesmenneen baritonilegenda Dmitri Hvorostovskin ja Kaunasin kaupunginorkesterin kanssa, kapellimestari Constantin Orbelianin johdolla. Hän on esiintynyt Kamarikesä-, What Ever Works- Tampere Guitar Festival- ja Sipoon Äänet- musiikkifestivaaleilla.

Musiikillisen peruskivensä hän muurasi vuodesta 2012 eteenpäin opiskellessaan Sibelius-Akatemialla, opettajinaan Ismo Eskelinen ja Otto Tolonen. Lisäksi hän on suorittanut vanhan musiikin opintoja Assi Karttusen ja Eero Palviaisen johdolla. Tärkeitä vaikutteita ovat olleet mestarikurssit Oscar Ghiglian, Jüdicael Perroyn, Manuel Barruecon ja David Russellin kanssa. Sibelius-Akatemian jälkeen hän on opiskellut Alicanten yliopiston kitaristeille suunnatussa mestariohjelmassa, ja syksystä 2019 eteenpäin hän jatkaa musiikkiin tutustumista Carlo Marchionen johdolla Maastrichtin konservatoriossa.
Soitinrakentajansa Philipp Neumannin kanssa Rautiainen suunnittelee toteuttavansa tulevaisuudessa projektin, jonka tuloksena syntyy soitin, joka mahdollistaa klassisen kitaran soittotekniikoiden toteuttamisen elektronisessa äänimaailmassa. Hän myös haaveilee thereminin omistamisesta.

Esityksen kesto n. 65 min.

Tapahtuma on osa Kempele-päivien ohjelmaa.

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Kuuntele Santeri Rautiaista Soundcloudissa

Jaa