Takaisin tapahtumiin

Marrastulet -valotaidetapahtuma

Tapahtuma alkaa: 15.11.2023

Tapahtumapaikka: Vihiluodon luontopolku, Vihiluoto 10, Kempele

Marrastulet -valotaidetapahtuma Kempeleen Vihiluodon luontopolulla (Vihiluoto 10, 90440 Kempele) keskiviikkona 15.11. klo 17-20.

Marrastulet on elämyksellinen ja osallistava paikkasidonnaisten tapahtumien sarja, jotka järjestetään 4.11. Tyrnävällä klo 17-20, 15.11. Kempeleessä klo 17-20, 18.11. Limingassa klo 16-19 ja 25.11. Lumijoella klo 15-18.

Teokset syntyvät kuntien ideoimien teemojen, kuten pimeys, kuolema, toivo, yhteisöllisyys ja lakeus, huomioiden. Tapahtumat sijoittuvat arkisille paikoille, jotka on mahdollista kokea yhden illan ajan toisin. Teokset rakentuvat paikallisten tarinoiden ja legendojen pohjalle yhteistyössä muun muassa kyläyhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa.

Pohjoisen oopperakomppanian tuottamassa sarjassa työskentelevät valo- ja visuaalisuunnittelija Jani Pitkänen, valokuvaaja Inkeri Jäntti, kuva- ja performanssitaiteilija Mari Kämäräinen, äänisuunnittelija Jussi Alaraasakka, katutaiteilija Marko Anttila, näyttelijä-tanssija Eeva-Maria Kauniskangas sekä tuottaja-kirjailija Jonna Pulkkinen. Kokonaisuudesta vastaa taiteellinen johtaja Jenni Kinnunen. Pohjoinen oopperakomppania on vuonna 2016 perustettu monitaiteellinen oopperateatteri, joka tuottaa kokeellisia oopperateatteriesityksiä pääasiassa Pohjois-Suomen alueella. Se etsii uusia näkökulmia ja avauksia, jotka lisäävät keskustelua sekä taiteen lajien että yleisön välillä. Teosten taustalla on usein häiritsevä, kysymyksiä herättävä ajatus, joka toteutuu kokonaistaideteoksen (Gesamtkunstwerk) periaattein.

Lisätiedot teoksista

Jaa