Takaisin tapahtumiin

Museoklubi: Peltokurki

Tapahtuma alkaa: 30.06.2022

Tapahtumapaikka: Kempeleen kotiseutumuseo

Kuva: Mikko-Pekka Karlin

Museoklubi Kempeleen kotiseutumuseolla (os. Kirkkotie 18, 90440 Kempele) torstaina 30.6. klo 18.00. Esiintymässä Peltokurki!

Peltokurki on kahden lauluntekijän Anna Peltomaan ja Emma Kurkisen muodostama symbioottinen duo. Aihiosta ei synny kappaletta ellei se jo idullaan sytytä molempia osapuolia. “Lennon-McCartney” -tyyppisen tekijäkaksikon taika perustuu vahvoihin lauluharmonioihin ja kykyyn tarkastella maailmaa herkkyyden kautta.

Peltokurjen musiikki on aseista riisuvan rehellistä ja kuulijaa lähelle tulevaa. Tekstit ja tarinat ovat laulujen keskiössä ja koskettavat, elämältä maistuvat sanoitukset saavat näkemään vaikeissakin asioissa toivoa. Kipeän kauniit maailmat ja järkähtämätön läsnäolo tekevät yhtyeestä väkevän kokemuksen niin levyltä kuin livenä. Suomalaisessa mytologiassa kurkea on pidetty taivaankannen kannattajana ja niin myös Peltokurki kykenee ottamaan kuulijansa lohduttavasti siipien suojaan. Peltokurki julkaisi esikoisalbuminsa Peltokurki I keväällä 2021.

"Laadukasta kansanmusiikkivivahteista poppia. Ensimmäisessä albumissa oli jotain sellaista perinnetietoisuutta ja hienoa laulunkirjoitusta, joista pidin." - Jussi Mäntysaari, Head of Music, Radios, Nelonen Media

Albumia edelsi viisi singlejulkaisua, jotka kaikki ovat saaneet radiosoittoa ja median huomiota. Omakustanteisen ykkösalbumin kappaleita on kuunneltu Spotifyssa reilut 100 000 kertaa ja ensimmäinen single Musta koira palkittiin Oulun musiikkivideofestivaaleilla Post-pumpelilla. Yhtye on ehtinyt keikkailla paljon aina festivaalilavoilta loppuunmyytyihin konserttisaleihin. Kappaleet ovat heränneet henkiin niin duolla kuin orkesterilla laajennetun kokoonpanon voimin. Tällä hetkellä tekeillä on kaksikon toinen albumi.

Tapahtuma sopii kaikenikäisille. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Peltokurki Facebookissa

Peltokurki Youtubessa

Jaa