Takaisin tapahtumiin

Perämeren uhanalaiset merimerkit

Tapahtuma alkaa: 13.04.2023

Tapahtumapaikka: Kempeleen kirjasto, Kauppakeskus Zeppelin 3. krs.

Perämeri-500 vuotta meritietä pohjoiseen -kirja

Aika: torstai 13.4.2023 klo 18.30
Paikka: Kempeleen kirjasto, Kauppakeskus Zeppelin 3. krs

Majakat ja merimerkit ovat osa maamme merenkulun pitkää historiaa ja kulttuuriperintöä. Niihin liittyy tarinoita, tapahtumia ja yksinäisyyttä, mutta myös pysyvyyttä ja turvallisuuden tunnetta.

Perämeren pookit -yhdistys pitää esityksen Perämeren uhanalaisista merimerkeistä ja kertoo samalla uudesta yhdistyksestä.

Perämeri ja sen historia nousevat esille aivan uudella tavalla Suomen Majakkaseuran Perämeri – 500 vuotta meritietä pohjoiseen -kirjassa, jota on tilattavissa/ostettavissa tilaisuudessa.

”Uusi kirja on näyttävä ja suurikokoinen teos, joka kattaa suomenkielisen Perämeren Kokkolan Krunnista Tornioon ja rajan yli Mälörenin (Maluri) majakkasaarelle saakka. Alueen historian kuvaamisen kärkinä ovat merimerkit (majakat, pookit, loistot, kaasat jne.), luotsit ja haaksirikot. Näiden lisäksi merenkulun, kaupan ja laivojen kehitys Perämerellä viimeisten 500 vuoden aikana saa kirjassa suuren roolin. Kirjassa käydään mm. läpi noin 50 haaksirikkoa. Kirjaan on koottu lähes viidensadan Perämerellä työskennelleen luotsin ja majakoilla sekä majakkalaivoilla työskennelleen nimet.”

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa.

Jaa