Takaisin tapahtumiin

Silvennoinen & Hela band

Tapahtuma alkaa: 27.08.2022

Tapahtumapaikka: Pirilän tila, Piriläntie 175, 90440 Kempele

Silvennoinen & Hela band esiintyy Hyvä kasvaa Kempeleessä -tapahtuman pääesiintyjänä lauantaina 27.8.2022 klo 19.00! Keikka Pirilän tunnelmallisella tilalla osoitteessa Piriläntie 175, 90440 Kempele. Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Silvennoinen & Hela & Bandin musiikillinen kirjo kuvastaa molempien muusikoiden lähtökohtia soittamiseen ja rakkautta musiikkiin. Heikki Silvennoisella on enemmän brittiblues-vaikutteita, jotka jopa hänen suomenkielisissä biiseissään tuovat yhtäläisyyden Claptonin ja Yardbirdsien kaltaisten nimien tuotantoon ja henkeen. Heikki Helan musiikissa on enemmän ”Kaliforniaa” ja letkeyttä, joka paistaa läpi hänen tuotannostaan. Helan musiikki muistuttaa suomalaisuudessaan kuitenkin niistä juurista, joista kaikki on lähtenyt.

Vahva komppiryhmä, tuo Suomen virallinen komppi eli Anssi Nykänen rummuissa ja Harri Rantanen bassossa, ei tuota pettymystä Heikkien takana. Odotettavissa on nautinnollinen juurimusailta!

Suomalainen todellinen pitkänlinjan blueskitaristi-laulaja Heikki Silvennoinen on tehnyt mittavan ja menestyksekkään päivätyön muusikkona ja myöhemmin myös näyttelijänä. Uransa alkupuolelta 1970- ja 1980-luvuilta hänet muistetaan Tabula Rasan ja useiden muiden legendaaristen yhtyeiden kitaristina ja lauluntekijänä. Heikki Silvennoinen oli myös perustamassa 1980-luvun lopulla ensimmäistä merkittävää englanninkielistä blues-rockia soittavaa Q. Stone -yhtyettä, joka noteerattiin myös maamme rajojen ulkopuolella. Samaan aikaan omaa vahvaa soolouraansa tehnyt Silvennoinen on kuulunut vuonna 2002 perustettuun SF-Blues -yhtyeprojektin peruskokoonpanoon. Suuren yleisön tietoisuuteen Silvennoinen nousi 1990-luvun alun Kummeli-ohjelman myötä, jossa hän näyttelemisen lisäksi kirjoitti sketsejä ja teki musiikkia.

Heikki Hela tunnetaan myös legendaarisen Kummeli-ryhmän jäsenenä. Hänen laulajauransa alkoi 1980-luvulla ja tunnetuimpina kappaleina ovat Uneton yö -megahitin lisäksi myös Kaikista kaikkein, Naisen hymy, Optimistinen, Sortunut ääni ja Hillitön hopeinen kuu. Vuonna 1994 Hela palkittiin Emma-gaalassa Miessolisti-tulokkaana. Hela on uransa aikana julkaissut yhteensä viisi albumia sekä lukuisia single-lohkaisuja.

Lukuisten elokuvaroolien ja teatterivierailujen lisäksi Helaa on nähty viime vuosina myös television puolella kotimaisessa menestyssarjassa Kontio & Parmas, jota tähdittää myös Heikki Silvennoinen.

Jaa