Vihiluoto on Kempeleen merellinen helmi

Kempeleessä merenrantaa on hyvin pieni alue, mutta se on sitäkin paremmassa käytössä ja toivottaa matkailijat tervetulleeksi!

Alue tunnetaan Kempeleenlahden runsaasta linnustosta, jota kansainväliset ja kotimaiset lintuharrastajat käyvät bongaamassa.

Vihiluodon Kyläyhdistys on rakentanut ja hoitaa Vihiluotoon esteettömän luontopolun lintutorneineen, jalkapallo- ja luistelukentän, skeittirampin, 7 väyläisen fresbeegolfradan, beach volley -kentät, pienvenesataman, uimarannan sekä lammaslaitumen ranta-alueelle kesän ajaksi.

Talvella kyläyhdistys tekee hiihtoladut Kempeleenlahdelle ja läheiselle pellolle sekä retkiluistelureitin Vihiluoto-Oritkari reitille.

Kyläyhdistys järjestää myös tapahtumia, kuten juhannuskokon juhannusaattona, Vihiluoto Weekendin elokuussa, liikuntatapahtumia viikoittain kesäaikaan ja talvitapahtuman maaliskuussa. 

Vihiluodon kärjessä toimii tunnelmallinen merenrantaravintola Vihiluodon Torppa, jonka elävän musiikin illat ja meriterassi sekä karaokeillat kutsuvat viihtymään. Vihiluodon Torpalla on myös saunatilat ja palju merellisellä näköalalla. Beach volley -kentät ovat suoraan meriterassin takana. 

Vihiluodontiellä ensimmäisenä oikealla on Finlandia Airport Hotel Oulu, joka on Oulun alueen ensimmäinen lentokenttähotelli vain neljän kilometrin päässä lentoasemalta, hyvin kauniin luonnon ympäröimänä meren äärellä. Airport Hotellin parkkipaikalta lähtee Vihiluodon esteetön luontopolku ja hotellin pihalla on oma kota, jossa ryhmät voivat tilauksesta ruokailla. 

Vihiluodon luontopolun kartta

Vihiluodon kyläyhdistyksen facebookiin 

Finlandia Airport Hotel Oulun sivuille

Vihiluodon Torpan sivuille

Osoite
Vihiluoto
Yhteystiedot

90440 Kempele