Köykkyrin virkistysalue

Köykkyri sijaitsee Honkasessa lähellä Zeppeliniä ja Zemppiä ja on monen lajin ja luontoliikunnan keskus. Talvisin alue tunnetaan Suomen pienimpänä laskettelukeskuksena sekä hyvänä hiihtokohteena. Köykkyrissä on Oulun seudun pisimmät kuntoportaat, jotka ovat kasvattaneet suosiotaan vuosi vuodelta. 

Virkistysalue tarjoaa monipuolisia liikuntamahdollisuuksia ympäri vuoden, esimerkiksi maastopyöräilyä, frisbeegolfia, beach volleyta, maastojuoksua, porrastreeniä, jalkapalloa tai muuten vain mukavaa ulkoilua. Talviaikana alueella kiertelee valaistua latureitistöä n. 12 km sekä Marjakammin ja Pertinlenkin hiihtoreitit. Laskettelukeskuksessa on yksi valaistu päärinne, sompahissi ja snowpark sekä vieressä alamäkiluistelurata. 

Köykkyrissä järjestetään paljon tapahtumia ympäri vuoden. Kesäaikaan tapahtuma painottuvat maastojuoksuun, maastopyöräilyyn ja porrastreeneihin ja talvella hiihtoon ja lasketteluun. Laskettelurinnettä ja urheilutalon talvisin avoinna olevaa kahvilaa pyörittää Kempelen Pyrintö. Aluetta ylläpidetään Kempeleen kunnan ja Kempeleen Pyrinnön yhteistyönä. Liikuntapaikkojen varauskalenteriin Kempeleen kunnan sivuille.

Alue on saamassa tulevaisuudessa merkityn virkistysreitistön maastoon, reittitoimitus on tällä hetkellä meneillään. Alueella on hyvä verkosto merkitsemätöntä reitistöä maastossa retkeilyyn ja ulkoiluun. Reitistöä pitkin pääsee esimerkiksi tulistelemaan Marjakammille n. 4 kilometrin päässä sekä kammista kilometrin päässä sijaitsevalle Mourunkijärvelle. 

Yhteystiedot:
Pyrinnöntie 5

Kempeleen kunnan sivuille

Osoite
Pyrinnöntie 5, Kempele
Yhteystiedot

p.08 512 730