Takaisin uutisiin

04.10.2021

Köykkyrin retkireitistöä rakennetaan parhaillaan

Kempeleen uutta 36 kilometrin mittaista maastoliikuntareitistöä rakennetaan parhaillaan!

Reitistö kulkee Linnakankaan, Tahkoselän, Köykkyrin, Mourunkijärven ja Ketolanperän takametsissä. Reitistö nimettiin nimikilpailun tuloksena Köykkyrin retkireitistöksi.

Reitille tulee opasteet maastoon ja koko reitistö on tavoitteena saada valmiiksi vuoden 2022 loppuun mennessä. Reitin käyttöä ei vielä suositella yleisölle.

Syksyn aikana iskuryhmä on rakentanut rumpuja ja siltoja sekä kestävöintejä Kokkokankaan alueella ja sieltä Oulun rajan suuntaan. Honkasesesta Ketolanperälle ja Mourunkiin on rummut ja sillat asennettu. Pitkospuut ovat valmiit Honkasesta Marjakammille päin Kirkkosaareen saakka. Keinokankaalta Marjakammille päin on valmistunut vielä yksi pätkä pitkospuita, jolloin Honkanen – Marjakammi – Ketolanperä reitti saadaan läpikierrettäväksi. Haukkasuon pitkoksien rakentaminen jää ensi kesälle. Reitin viitoitus jää myös osittain ensi keväälle.

Katso reittikartta 1 tästä ja reittikartta 2 tästä. Kartat ovat ensimmäiset versiot, varsinaiset opaskartat valmistuvat vielä myöhemmin.

Reitin sisällä on lyhyempiä rengasreittejä: Kokkokankaan kaarto 3,8 km, Haukkasuon henkäsy 6,9 km, Linnukan lenkki 5,9 km, Marjasuon luontopolku ja Mourundi 19 km.

Köykkyrin retkireitistöä voivat käyttää niin maastopyöräilijät kuin patikoijat ja polkujuoksijatkin. Myös koirat ovat tervetulleita. Moottoriajoneuvojen käyttö reitillä ei ole sallittua.

Sivu päivitetty 7.1.2022

Jaa