Takaisin uutisiin

04.10.2021

Köykkyrin retkireitistöä rakennetaan parhaillaan

Kempeleen uutta 36 kilometrin mittaista maastoliikuntareitistöä rakennetaan parhaillaan!

Reitistö kulkee Linnakankaan, Tahkoselän, Köykkyrin, Mourunkijärven ja Ketolanperän takametsissä. Reitistö nimettiin nimikilpailun tuloksena Köykkyrin retkireitistöksi.

Reitille tulee opasteet maastoon ja koko reitistö on tavoitteena saada valmiiksi vuoden 2022 loppuun mennessä. Ensimmäiset osat valmistuvat tavoitteen mukaan joulukuuhun 2021 mennessä. Reitin käyttöä ei vielä suositella yleisölle.

Tällä hetkellä menossa on pitkospuiden rakentaminen ja reitistön pohjan sorastukset. Reitti on avoinna Honkasesta Marjakammille jo nyt ja ampumaradan suunnassa tehdään kestävöintitöitä parhaillaan.

Katso reittikartta 1 tästä ja reittikartta 2 tästä. Kartat ovat ensimmäiset versiot, varsinaiset opaskartat valmistuvat vielä myöhemmin.

Reitin sisällä on lyhyempiä rengasreittejä: Kokkokankaan kaarto 3,8 km, Haukkasuon henkäsy 6,9 km, Linnukan lenkki 5,9 km, Marjasuon luontopolku ja Mourundi 19 km.

Köykkyrin retkireitistöä voivat käyttää niin maastopyöräilijät kuin patikoijat ja polkujuoksijatkin. Myös koirat ovat tervetulleita. Moottoriajoneuvojen käyttö reitillä ei ole sallittua.

Sivu päivitetty 4.10.2021

Jaa