Takaisin uutisiin

03.08.2022

Köykkyrin retkireitistön avajaiset 26.8.2022

Kempeleen uutta 36 kilometrin mittaista maastoliikuntareitistöä rakennetaan parhaillaan!

Avajaisia reitillä vietetään perjantaina 26.8.2022 pyöräily-ja polkujuoksulenkkien merkeissä.

Ilmoittaudu maastopyörälenkille tästä.  

Ilmoittaudu polkujuoksulenkille tästä.

Avajaistapahtuman ohjelma Köykkyrissä, Pyrinnöntie 5:
  Klo 16.30 DJ Virtual Heart, retkeily- ja pyöräilyteema esillä, kahvio avoinna.
  Klo 16.50 Kempele-opiston vaskiryhmä
  Klo 17.00 Avajaispuhe, kunnanjohtaja Tuomas Lohi.
  Klo 17.30 Lähtö Peltsin vetämälle pitkälle maastopyöräilylenkille ja lyhyemmälle lenkille.
  Klo 17.40 Lähtö Pallohukassa ry:n ja Riikka Tulppo Hyvinvointipalveluiden vetämille polkujuoksulenkeille. Matkat n. 12 km ja n.6 km. 

Peltsin vetämä lenkki on n. 20 km, jonka jälkeen paluu Köykkyriin ja optiona toiset 20 km eri suunnassa. Tämä lenkki vaatii aiempaa kokemusta maastopyöräilystä sekä maastopyörän, eikä sovellu aivan aloittelijoille. Tulossa myös paikallisten vetäjien ohjaamana n. 6 km yhteislenkki, joka sopii myös aloitteleville pyöräilijöille.

Osallistuminen on veloituksetonta. Tule mukaan yhteislenkille omalla maastopyörällä tai vuokraa pyörä!

TOPyhä toimittaa pyörän lähtöpaikalle avajaistarjouksena vuokrauksen hinnalla. Tarjous voimassa 15 nopeimmalle. Vuokraushinnat ja yhteystiedot osoitteesta www.topyha.fi

Lappis toimittaa pyörät lähtöpaikalle ja vuokrauksen hinnat ovat: aikuisten tai lasten fatbike avajaisten retkelle 25 € / kpl (lasten pyöriä 2 kpl)
Varaukset: info@lappis.fi

Tapahtumassa esillä omilla pisteillä:

Lappis: Vaude bikepacking tuotteita myynnissä 15 % alennuksella. Timo Kesti kertoo Lappiksen syksyn retkistä ja mtb koulusta ja campista. Lisätietoa: lappis.fi
TOPyhä Oy
Kempeleen Kyläkaupan Pyörämaailma
Pallohukassa ry
Riikka Tulppo Hyvinvointipalvelut
Easymove

Yhteislenkeille osallistujat vastaavat itse omasta vakuutusturvastaan. On suositeltavaa ladata puhelimeen 112 sovellus mahdollisia auttamistilanteita varten ja lähteä lenkille puhelin ladattuna. Onnettomuustilanteessa soita ensin yleiseen hätänumeroon 112 ja sen jälkeen tapahtuman järjestäjille numeroon 040 6267271.

Reitin rakentaminen:

Reitistö kulkee Linnakankaan, Tahkoselän, Köykkyrin, Mourunkijärven ja Ketolanperän takametsissä. Reitistö nimettiin nimikilpailun tuloksena Köykkyrin retkireitistöksi.

Reitille tulee opasteet maastoon ja koko reitistö on tavoitteena saada valmiiksi vuoden 2022 loppuun mennessä. Elokuun lopussa valmiina on avajaisissa käytettävät osuudet. Reitin käyttöä ei vielä suositella yleisölle.

Reitille on rakennettu rumpuja ja siltoja sekä kestävöintejä Kokkokankaan alueella ja sieltä Oulun rajan suuntaan. Honkasesesta Ketolanperälle ja Mourunkiin on rummut ja sillat asennettu. Pitkospuut ovat valmiit Honkasesta Marjakammille päin Kirkkokankaalle saakka. Keinokankaalta Marjakammille päin on valmistunut vielä yksi pätkä pitkospuita, jolloin Honkanen – Marjakammi – Ketolanperä reitti saadaan kevään aikana läpikierrettäväksi. Haukkasuon pitkoksien rakentaminen jää tulevalle kesälle. 

Marjakammin lähelle on ajettu keväällä 100 tn kestävöintimursketta, jota on levitetty reitille. Raivaustöitä tehdään Innimönsuolla ja siltaelementit on viety ojien kohdalle odottamaan maan sulamista. Pitkospuumateriaalia on myös viety 300m matkalle Keinonsuolle. 

Katso reittikartta 1 tästä ja reittikartta 2 tästä. Kartat ovat ensimmäiset versiot, varsinaiset opaskartat valmistuvat vielä myöhemmin.

Reitin sisällä on lyhyempiä rengasreittejä: Kokkokankaan kaarto 3,8 km, Haukkasuon henkäsy 6,9 km, Linnukan lenkki 5,9 km, Marjasuon luontopolku ja Mourundi 19 km.

Köykkyrin retkireitistöä voivat käyttää niin maastopyöräilijät kuin patikoijat ja polkujuoksijatkin. Myös koirat ovat tervetulleita. Moottoriajoneuvojen käyttö reitillä ei ole sallittua.

Jaa