Takaisin uutisiin

02.05.2022

Köykkyrin retkireitistön avajaiset 26.8.2022

Kempeleen uutta 36 kilometrin mittaista maastoliikuntareitistöä rakennetaan parhaillaan!

Reitistö kulkee Linnakankaan, Tahkoselän, Köykkyrin, Mourunkijärven ja Ketolanperän takametsissä. Reitistö nimettiin nimikilpailun tuloksena Köykkyrin retkireitistöksi.

Reitille tulee opasteet maastoon ja koko reitistö on tavoitteena saada valmiiksi vuoden 2022 loppuun mennessä. Reitin käyttöä ei vielä suositella yleisölle.

Avajaisia reitillä vietetään perjantaina 26.8.2022 klo 16.30 alkaen, paikalla retkeilyyn & pyöräilyyn erikoistuneita yrityksiä, musiikkia ja makkaraa. Lähtö Peltsin vetämälle yhteislenkille klo 17.30. Yhteislenkin matka 20 km ja optiona jatko 20 km, jolloin matka yhteensä n. 40 km. Myös lyhyempi lenkki tulossa, jossa paikallinen vetäjä, sekä polkujuoksulenkkejä.

Reitin rakentaminen:

Reitille on rakennettu rumpuja ja siltoja sekä kestävöintejä Kokkokankaan alueella ja sieltä Oulun rajan suuntaan. Honkasesesta Ketolanperälle ja Mourunkiin on rummut ja sillat asennettu. Pitkospuut ovat valmiit Honkasesta Marjakammille päin Kirkkokankaalle saakka. Keinokankaalta Marjakammille päin on valmistunut vielä yksi pätkä pitkospuita, jolloin Honkanen – Marjakammi – Ketolanperä reitti saadaan kevään aikana läpikierrettäväksi. Haukkasuon pitkoksien rakentaminen jää tulevalle kesälle. 

Marjakammin lähelle on ajettu huhtikuussa 100 tn kestävöintimursketta, jota levitetään kevään aikana reitille. Raivaustöitä tehdään Innimönsuolla ja siltaelementit on viety ojien kohdalle odottamaan maan sulamista. Pitkospuumateriaalia on myös viety huhtikuussa 300m matkalle Keinonsuolle. 

Katso reittikartta 1 tästä ja reittikartta 2 tästä. Kartat ovat ensimmäiset versiot, varsinaiset opaskartat valmistuvat vielä myöhemmin.

Reitin sisällä on lyhyempiä rengasreittejä: Kokkokankaan kaarto 3,8 km, Haukkasuon henkäsy 6,9 km, Linnukan lenkki 5,9 km, Marjasuon luontopolku ja Mourundi 19 km.

Köykkyrin retkireitistöä voivat käyttää niin maastopyöräilijät kuin patikoijat ja polkujuoksijatkin. Myös koirat ovat tervetulleita. Moottoriajoneuvojen käyttö reitillä ei ole sallittua.

Jaa